Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, çiftçilerin elektrik kesintileri ve borçları nedeniyle desteklemelerinin ödenmemesini protesto etmek için düzenlediği eylemde polise taşlarla saldıran ve müdahale sonucu dağıtılan grupta gözaltına alınan 16 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sevk edildiği sırada adliye çevresinde, polisler yoğun güvenlik önlemi alırken, gergin bekleyiş sürüyor.
Siverek'te elektrik borcu bulunan çiftçiler, dün desteklemelerinin ödenmemesini ve elektrik kesintilerini protesto için eylem yaptı. Yolu trafiğe kapatan ve polise taş atan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Ortalığı savaş alanına çeviren ve DEDAŞ binasını ateşe verip, belediye binasının camlarını kıran gruptaki, 16 kişi gözaltına alındı.
ADLİYEYE SEVKE EDİLDİLER
İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 16 şüpheliden, 4'ü ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Sorgusu tamamlanan 12 şüpheli de, öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gergin bekleyişin sürdüğü adliye çevresinde, polisler zırhlı araçlarla önlem aldı.
HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da, yaşanan olaylar hakkında İlçe Kaymakamı Hamza Erkal'dan bilgi aldı. Kaymakam Erkal ile görüşen Ayhan, daha sonra adliyeye gelerek, 12 kişinin durumu hakkında savcıdan bilgi aldı.

(FOTOĞRAFLI)