YARALI SAYISI 38
Sivas'ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında devrilen otobüsteki yaralıların sayısı 38 olarak açıklandı. Yaralılardan 15'i Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 11'i Sivas Devlet Hastanesi'nde, 4'ü Numune Hastanesi'nde, 4'ü Yıldızeli Devlet Hastanesi'nde, 4'ü de Yozgat Akdağmandeni Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazada yaralananlardan bazılarının isimleri şöyle:
Otobüs şoförü Yıldırım Ayaz (30), Aşık İşleyen (33), Alaattin Çelik (28), Beşir Eskemen(40), Ömer Eskemen (36), Yavuz Karademir, Veysel Narin (27), Kibar Çetin (3), Oğuzhan Zörer (22), Ümit Çeber (26), Seccad Uğurhasan (24), Çiğdem Yaş (25), Mehmet Emin Alış (33), Ekrem Alış (22), Ferizade Onar.
HAVA RÜZGARLI, YOL BUZLUYDU
Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Aşık İşleyen kaza sırasında şoförün hemen arkasında oturduğunu belirterek, "Çok rüzgar vardı ve yolda buzlanma olduğu görülüyordu. Bir ara gözlerim daldı. Uyandığımda otobüsün sarsıldığını farkettim ve sonrasında da kaza oldu" dedi.
Diğer yolcular ise otobüsün olaydan 25 dakika önce dinlenme tesislerinde mola verdiğini ve ardından tekrar yola çıktığını dile getirdi. Yolcular, kaza sonrasında ise ekiplerin yaralıları taşımak için yoldaki buz nedeni ile yürümekte bile zorlandıklarını söyledi.
Öte yandan kazada ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi çalışmaları devam ediyor.

EA(EA/SS)