SİVAS'ta Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan atlı polisler görevlerine bugün resmen başladı. İlk devriye görevini Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'nda atan atlı polisler ilgi odağı oldu.
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube bünyesinde kurulan Atlı Polis Grup Amirliği 5 aylık eğitim süreci ardından görevine başladı. 8 çevik kuvvet polisi bugün 6 atla devriye görevine çıktı. Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve haftasonu halkın yoğun ilgi gösterdiği Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'nda görevlendirilen 2 at ve binicileri yoğun ilgiyle karşılaştı. Piknikçiler atlı polislerle yakından ilgilenirken, bazı küçük çocuklar atlara binerek fotoğraf çektirdi. Atlı polislerin mesire, konser ve eğlence alanlarında çevre güvenliği sağlamak amacıyla bulunacağı ve toplumsal olaylarda kullanılacağı belirtildi. Atlı Grup Polis Amiri Ertuğrul Uçer, ilk olarak 29 Ekim Cumhriyet Bayramı'ndaki tören geçişinde yer aldıklarını belirterek şöyle dedi:
"Halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, özellikle mesire alanları, ana caddeler ve diğer yoğun yerlerde devriye görevi yapacağız. İlk görev yerimizde Paşabahçe oldu. Vatandaşlarımız bundan sonra sonra sık sık atlı polislerimizi devriyede görecekler."