SİVAS İl Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde Atlı Polis Grup Amirliği kuruldu. Atlı Polis Grup Amirliği'nde ilk etapta 8 polis memuru görev yapacak.
İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi bünyesinde yeni kurulan Atlı Polis Gurup Amirliği Sivas halkına hizmet vermeye başlayacak. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 5 ay önce Sivas'a getirilen ve Sivasspor Binicilik ve Atlı Spor tesislerinde eğitimlerini tamamlayan atları kullanacak polis memurları son hazırlıklarını tamamladı. İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla kurulan yeni Atlı Polis Grup Amirliği'nde ilk etapta 8 çevik kuvvet polisi, 6 atla görev yapacak.
İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi atlı polislerin toplumsal olaylarda araçların giremediği arazi, mesire, konser ve eğlence alanlarında çevre güvenliği, tören, merasim geçişleri ile yabancı devlet büyüklerini karşılama, sportif faaliyetlerde daha etkin ve verimli bir şekilde görev yapabilmek ve halkla ilişkiler sırasında sempati oluşturabilmek amacıyla kullanılacağını belirtti. Aralarında Hollanda ve Alman kraliyet atları ırkından gelenlerin de bulunduğu Fırtına, Rüzgar, Poyraz, Kasırga, Akın ve Efsane adları verilen atlar, polis memurları ile birlikte son talimlerini yaptı. Engel atlama eğitimli atlar ile gösteri sürüşü yapan polis memurlarının atları ile yakından ilgilenmeleri ve zaman zaman da alınlarından öpmeleri dikkat çekti. Eğitimlerini tamamlayan atlı polisler önümüzdeki günlerden itibaren kent merkezinde hizmet vermeye başlayacak.