KAYSERİ'DEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde patlayıcı arama tarama faaliyetinde bulunan askerlerin güvenliğini sağlarken, yoldan geçen aracın çarpması sonucu şehit olan 20 yaşındaki er Nevzat Akyol'un Kayseri'nin Akkışla İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.
Akkışla'ya bağlı Kululu Beldesi Akin Mahallesi’nde oturan Döndü-Mevlüt Akyol çiftinin tek erkek çocukları Nevzat Akyol’un acı haberi, yakınlarını yasa boğdu. Çiftçilik yapan baba Mevlüt Akyol, "Gittiği yiğidim, ocağım söndü" diyerek gözyaşı dökerken, anne Döndü Akyol, "Kuzum benim, evmize bayrak mı diktirdin? Ocağımız söndü. Bir evin bir oğluydun. Benim oğlum ölmez" diye ağıtlar yaktı.
Askere gitmeden önce oto tamircisi olarak çalışan ve terhisine 2 ay kalan Nevzat Akyol’un ilkokul öğrencisi 11 yaşındaki kardeşi Zerda da okuldan eve dönüşte acı haberi alıp ağladı.
Şehidin ailesinin tek katlı müstakil evine askerler Türk bayrağı asarken, acı haberi alan yakınları da taziye ziyaretine geldi. Yolun çamur olması nedeniyle ambulans eve yaklaşık 600 metre uzakta bekletildi, sağlık görevlileri yürüyerek eve gitti. Şehidin cenazesinin yarın öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği öğrenildi.
Demet ÖZTÜRK- Şevket TEKİN/KAYSERİ, ()