ŞIRNAK'ta dün Şırnak-Van karayolu yapımını üstlenen özel bir firmaya ait araçları yakan PKK'lıların işçileri de "Bu yolu yaptırmayacağız" diye tehdit ettikleri ortaya çıktı.
Şırnak'a 5 kilometre mesafede Yoğurtçular Köyü sınırları içinde kalan Şırnak-Van karayolunu üstlenen özel firmanın şantiyesini basıp araçları yakan PKK'lılarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Şırnak merkez ilçe Yoğurtçular Köyü mülki sınırları içerisinde yapımı devam eden yeni Şırnak-Van karayolunun beşinci kilometresindeki inşaat sahasına 18 Kasım 2013 tarihinde gelen 10-12 kişilik bölücü terör örgütü mensubu şantiyede bulunan 22 işçiyi toplayarak, "Biz daha önce sizi ikaz etmedik mi? Bu yol yapılmayacak. Bu yol Van yolu değil, bizim kampımıza giden yoldur. Üstlerimizden talimat aldık, bu yolu yaptırmayacağız" şeklinde tehdit etmeyi müteakip inşaat alanında bulunan; altı kamyon, bir tanker, bir ekskavatör ve bir dozer olmak üzere toplam dokuz araç iş makinesinden dört tanesini yaktıktan sonra tamamını uçuruma yuvarlamışlardır. Bölücü terör örgütü mensupları, olaydan sonra bölgeden kaçmışlardır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli tahkikata başlanmıştır."