BATMAN ile Şırnak merkez ve ilçelerinde Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümünü protesto amacıyla kepenkler açılmadı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde yürümek isteyen BDP'lilerin polis uyarısına rağmen dağılmaması üzerine olaylar çıktı.
İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle Batman ve Şırnak kent merkezleri ile Şırnak'a bağlı Silopi, Cizre ve Beytüşşebap ilçelerinde kepenkler açılmadı. Fırın ve nöbetçi eczaneler dışında işyerlerinin tamamen kapalı olduğu Şırnak ve Beytüşşebap'ta BDP'liler il ve ilçe binalarına siyah bez asarak Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini kınadı. Batman'da ise bazı esnaf kepenklerini yarıya kadar indirirken, bazısı ise işyerlerinde temizlik yapmayı tercih etti.
CİZRE'DE OLAYLAR ÇIKTI
Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümü nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nur mahallesindeki BDP ilçe binası önünde bir araya gelen partililer, Cudi mahallesinin Kasaphane sokağında yeni açılan seçim bürosuna toplu halde gitmek için yürüyüşe geçti. Ellerinde Öcalan'ın fotoğraflarıyla PKK ve Öcalan lehine slogan atan grubun dağılması için polis önce panzerlerden anonslar yaptı. Göstericilerin dağılmaması ve yürüyüşe devam etmesi üzerine panzerler göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Göstericilerin arasında gençler de bunun üzerine panzerlere taş atarak karşılık verdi. İlçenin bir çok noktasına dağılan göstericiler yollara ve güvenlik önlemleri alan panzerlere molotof kokteylleri attı. Gerginliğin arttığı Cizre'deki tüm yollar polis panzerleriyle tutuldu. Göstericiler ise ara sokaklardan polis panzerlerine taş atıyor ve yolları barikat kurarak kapatmaya çalışıyor. İlçe merkezindeki olaylar devam etti.