SİLOPİ'DE MOLOTOF ATAN GÖSTERİCİ KENDİSİNİ YAKIYORDU
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek isteyen BDP'liler yürüyüş düzenledi. BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak'ın da bulunduğu yürüyüşe katılanlar arasında, yaklaşık 50 kişilik yüzleri maskeli bir grup da yer aldı.
Grubun yürüyüşü sırasında Silopi Kaymakamlık binası önünde bulunan zırhlı polis araçları kaymakamlık bahçesine alınırker, BDP'li görevliler kaymakamlık binasına saldırı olmaması için bina önünde önlemi aldı. Bu sırada Sanat Sokak kesiminde güvenlik önlemi alan polisin zırhlı aracı, göstericilerin attığı molotof koktelin isabet etmesi sonucu alev aldı. BDP Milletvekili Selma Irmak olay yerinden hemen uzaklaşırken, göstericiler zırhlı araçla birlikte kaymakamlık binasına molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Kaymakamlık binasına bulunan polisler de pencelerden göstericilerin bulunduğu noktaya gaz bombası attı. Alev alan zırhlı araç da olay yerinden uzaklaştıktan sonra, TOMA'lardan sıkılan suyla yangın söndürüldü.
SON ANDA YANMAKTAN KURTARILDI
Kaymakamlık binasına molotof kokteyli atmak isteyen bir gösterici, şişe elinde parçalanınca, alevler arasında kaldı. Bölgede bulunanların müdahale ettiği göstericinin üzerindeki alevler söndürülerek, yanmaktan son anda kurtarıldı.
Polisin müdahalesi sonucu İpekyolu'na kaçan göstericiler buradan geçen TIR ve araçları durdurup yolu kapattı. Polisin müdahale ettiği göstericiler ara sokaklara kaçtı.
ŞIRNAK'TA 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bu arada Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlediği operasyonlarda 18 kişiyi gözaltına alındı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramada 1500 molotof kokteyli, 100 havai fişek, bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.
Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak), ()

MSY(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)