ŞIRNAK Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, kent merkezinin yanı sıra İstanbul, Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Muş'ta hırsızlık şebekesine yönelik düzenlediği eş zamanlı gözaltına aldığı 7 kişiden 4'ü tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.
Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, il merkezi ve ilçelerde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili 6 ay süren çalışma yaptı. Çalışmada, şüphelilerin hırsızlık olaylarını örgütlü bir biçimde, başta Şırnak merkez ve ilçeleri olmak üzere İstanbul, Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Muş'ta gerçekleştirdiği belirlendi. Bu kişilerin genellikle tarım il ve ilçe müdürlükleri ve ziraat odalarını hedef aldıkları belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ayrıca örgüt kapsamında 'şüphelilerin, 'oto hırsızlığı, otodan hırsızlık, mazot hırsızlığı, mala zarar verme' suçlarını işledikleri tespit edilmiştir. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, 150 polisin katılımıyla, başta Şırnak ve ilçelerinin olduğu, Diyarbakır ve İstanbul illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile şüpheliler yakalanmıştır. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çalıntı eşya ve hırsızlık yapmakta kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir. Şüphelilerin hırsızlık olaylarında yaklaşık 400 bin lira haksız kazanç sağladıkları tespit edilmiştir" denildi.
Operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişi, Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 3 şüpheli ise adli kontrol kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.