GAZİANTEP'te, siparişle hırsızlık yaptıkları öne sürülen şebekeye yönelik 23 adrese, 100 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzelendi. Çok sayıda çalıntı malzemelerin ele geçirildiği baskınlarda 3'ü kadın, 22 şüpheli gözaltına alındı.
Kent merkezinde bir şebekenin siparişle hırsızlık yaptığı bilgisine ulaşan polis, şüphelileri takibe aldı. Savcılık talimatıyla şebeke üyelerinin kimlik ve adreslerinin saptanmasının ardından 100 polisin katılımıyla 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda; hırsızlık suçundan 66 suç kaydı bulunan şebeke elebaşı M.Y. ile aralarında kadınların da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.
4 DE ÇALINTI OTOMOBİL ELE GEÇTİ
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 4 otomobil, 7 dizüstü bilgisayar, 2 tablet bilgisayar, 26 cep telefonu, 10 televizyon, 1 av tüfeği, 7 dolu fişek, 2 oto teybi, 440 gram esrar, 2 projektör, 1 bıçak ve 1 sim kart ele geçirildi. 27 hırsızlık olayının aydınlatıldığı operasyonda şebeke üyeleri olduğu iddia edilen E.S., Ü.K. ve M.F.'nin  cezaevinde bulundukları belirtildi.
Şüphelilerden 17 yaşındaki Ç.S. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, 21 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.