Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye sınırında akaryakıt kaçakçılığı için kullanılan 3 kilometre uzunluğunda boru hattı tespit edildi. Genelkurmay Başkanlığı, boru hattının imha edildiği belirtilirken, 6-12 Aralık tarihleri arasında da sınırdan yasa dışı geçmeye çalışan 869 kişinin yakalandığını açıkladı.
Daha önce tespit edilen 2 ayrı boru hattının imha edildiği Suriye sınırında yeni bir boru hattı daha bulundu. Konuya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "2'nci Hudut Alay Komutanlığı Şehit Üsteğmen M.Ali Demirbüken Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, mobil yol kontrol unsurunun devriye faaliyeti esnasında, birinci derece kara askeri yasak bölgede, Suriye'den Türkiye'ye doğru Asi Nehri üzerinden geçen, bir ucu Reyhanlı'nın Aççana Köyü'nün girişinde son bulan, akaryakıt kaçakçılığı için kullanılan 3000 m uzunluğunda iki inç genişliğinde bir boru hattı tespit edilmiştir. Söz konusu boru hattı, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına bildirilmiş ve Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile kontrollü bir şekilde yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir."
869 KİŞİ YAKALANDI
Genelkurmay Başkanlığı, 6-12 Aralık tarihleri arasında Suriye sınırından yasa dışı geçmeye çalışırken yakalananlar ve ele geçirilen malzemeler hakkında da açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi, "Dönem içerisinde; 869 şahıs ile dört adet tabanca, 4.341 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 58 kilogram uyuşturucu, 10 adet uyuşturucu hap, 8.582 karton sigara, 15 kilogram tütün, 25 karton nargile tütünü, 39.356 litre akaryakıt, dört adet yük hayvanı, 36 adet büyükbaş/küçükbaş havyan, sekiz adet cep telefonu, 13 adet muhtelif motorlu araç, 1.563 adet muhtelif araç parçası, 94 litre motor yağı, 105 adet muhtelif elektronik eşya, 83 adet muhtelif elektrikli cihaz, 4.755 kg. muhtelif gıda maddesi, 1.196 adet muhtelif giyim eşyası, 900 adet muhtelif kozmetik malzeme, 114 şişe alkollü içki, 10 top kumaş, 8.085 adet bebek bezi ele geçirilmiştir."

FD (OA/AAA)