KİLİS'te, kaçak yollardan Suriye'ye geçmeye çalışan ve 'Dur' ihtarına uymayınca açılan ateşle Suriyeli 7 yaşındaki Ela Şık Nayıf adlı kız çocuğunun ölümü ardından başlatılan soruşturma kapsamında 2 asker tutuklandı.
Kilis'in sınır hattındaki Akıncı Köyü'nde dün akşam devriye görevi yapan askerler, yasak bölgeden Suriye'ye geçmeye çalışan bir grubu fark etti. Askeri yasak bölgede oldukları için 'Dur' ihtarında bulunduğu grubun uyarıya aldırış etmemesi üzerine ateş açıldı. Askerlerin ateşlediği tüfekten çıkan fişekler, ailesi ile birlikte Suriye'ye gitmeye çalışan küçük Ela Şık Nayıf adlı kız çocuğuna isabet etti. Ağır yaralanan Nayıf, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Ölen kız çocuğunun cesedi, otopsi ardından ailesine teslim edildi ve defnedilmek üzere Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye götürüldü.
2 ASKERE TUTUKLAMA
Ela Şık Nayıf'ın ölümü ile sonuçlanan olay üzerine Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gaziantep'teki 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ölen kızın yakınları ile olay sırasında sınır hattında bulunan askerlerin ifadesine başvuruldu. Yapılan araştırma ve inceleme sonunda, askeri yasak bölgeden Suriye'ye geçmek isteyen ve 'Dur' ihtarına uymayan gruba F.T. ve Y.A. isimli askerler tarafından uyarı ateşi açıldığı saptandı. İfadesi alınan askerler F.T. ve Y.A. sevk edildikleri askeri mahkeme tarafından tutuklanarak Gaziantep Askeri Tutukevi'ne konuldu.

RÇ(HK/İD)