KİLİS'te, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçen Suriye plakalı bir otomobilde eğitimi köpek yardımıyla yapılan aramada 5 el bombası, 1 Kalaşnikof tüfek, 128 mermi ele geçirildi. El konulan bomba ile silah ve mermilerin sahibi olduğu saptanan Suriyeli 1 kişi tutuklandı.
Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Müdürlüğü ekipleri, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Suriye plakalı bir otomobilden şüphelendi. Bunun üzerine ekipler; silah, mühimmat ve patlayıcı konusunda eğitimli olan 'Tom' adlı köpeğin yardımıyla otomobilde arama başlattı. Yapılan aramada, otomobilin bagajındaki eşyalar arasına gizlenmiş; 3'ü el yapımı 5 el bombası, 1 Kalaşnikof tüfek, 128 Kalaşnikof mermisi, 4 Kalaşnikof tüfek şarjörü ile bir hücum yeleği ele geçirildi.
Bomba, silah ve mermilere el koyan görevliler, otomobildekilerin ifadelerine başvurduktan sonra malzemelerin Suriyeli M.A.A.'ya ait olduğunu saptadı. Harekete geçen ekipler, şüpheli Suriyeli'yi Kilis Otogarı'nda yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan sorgulamasında silah ve bombaların kendisine ait olduğunu söyleyen M.A.A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.