İSTANBUL'da tek başına yaşadığı evinde 2011 yılında ölü bulunan, bir zamanlar 'Ayşecik' filmleriyle ünlü film yıldızı Zeynep Değirmencioğlu'nun amcası Halil Rahmi Değirmencioğlu’nun cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenemediği için, mezarından çıkartılarak tekrar Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da yalnız yaşadığı evinde 82 yaşında ölü bulunan, otopsisi yapıldıktan sonra Akyazı İlçesi'ne getirilerek Merkez Aile Mezarlığı'nda toprağa verilen Halil Rahmi Değirmencioğlu’nun cesedi, Cumhuriyet savcılığı'nın talebi üzerine mezarı açılarak çıkartıldı. Daha önce otopsi yapılmasına rağmen, kesin ölüm nedeninin belirlenememesi nedeniyle iki yıl sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine  çıkarılan ceset, yeniden incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Halil Rahmi Değirmencioğlu'nun oğlu Hasan Onat Değirmencioğlu,  "Babamın ölümüyle ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığında 'şüpheli ölüm' diye soruşturma vardı. Bu sorusturmayla ilgili olarak Adli Tıp'ta yapılan otopside bir sonuç alınamamış. Bu nedenle ikinci  kez otopsi yapılmasına karar verilince kabir açıldı" dedi.
Halil Rahmi Değirmencioğlu’nun eski film yıldızlarından Zeynep Değirmencioğlu’nun (Ayşecik) amcası olduğu öğrenildi. Zeynep Değirmencioğlu, iki yıl önce Akyazı'ya gelerek amcasının cenazesine katılmıştı.