"Sincarlar" olarak bilinen gruba yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 29 şüpheliden, 23'ü tutuklandı. 6 kişi ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, “Sincarlar" grubu olarak bilinen şüphelilere yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınarak Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 43 kişinin ifadesi Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile yetkili savcılık tarafından alındı. Şüphelilerden 29'unu tutuklama, 7'sini de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk eden savcılık, diğer 7 kişinin ise serbest bırakılmasına karar verdi.
23 KİŞİ TUTUKLANDI
Nöbetçi mahkeme, 29 şüphelinden 23'ünü 'Silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak', 'yağma', 'tehdit' ve 'hürriyetten yoksun bırakma" suçlarından tutukladı. Şüpheli 6 kişinin ise adli kontrol uygulanarak serbest bırakılmasına hükmeden nöbetçi mahkeme, yine savcılık tarafından 'adli kontrol talebiyle' mahkemeye sevk edilen 7 kişi hakkında da adli kontrol uygulanmasına hükmetti.
Toplamda 13 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulanmasına karar verilerek, serbest bırakıldı.
(BB)