Ergün YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), () - DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde karayolunu kapatan yüzleri kapalı PKK yandaşları kendilerine müdahale eden polise ses bombası, havai fişek ve molotoflarla saldırdı. İki polisin yaralandığı olayda, bir polis de saldırganların linç girişiminden son anda kurtuldu.
Silvan'ın Bağlar Mahallesi ve Diyarbakır caddesi üzerinde toplanan PKK yandaşları, gösteri başlattı. Ardından araçları durdurup kontak anahtarlarını alarak yolu ulaşıma kapatan grup, gelen polislere taş, molotof kokteyli, ses bombası ve havai fişeklerle saldırdı. Polisler de göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.
Mobese kameralarını kıran, banka ATM'sini yakan PKK yandaşları, kalabalığın arasında kalan bir polis memurunu linç etmeye kalkıştı. Polis havaya ateş açarak ve arkadaşlarının müdahalesiyle son anda linçten kurtulurken, saldırganlar 2 polisi de yaraladı. Geç saatlere kadar devam eden olaylarda yaralanan 3 polis hastanede ayakta tedavinin arından taburcu edildi.

EY(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)