ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde el yapımı patlayıcı, molotof ve taşlı saldırıda bulundukları gerekçesiyle yakalanan PKK'nın gençlik yapılanması YDGH üyelerini adliyeye sevk edildiği sırada yüzü kapalı bir kişi el bombalı saldırıda bulundu. Bombanın patlaması sonucu 1'i polis ile şüpheli yakını bir kadın yaralandı.

Silopi'de geçen hafta içinde düzenlenen yasadışı gösterilere katılarak, el yapımı patlayıcı, motolof, havai fişekli saldırıda bulunanlara yönelik polis düzenlediği operasyonda PKK'nın genç yapılanması olan YDGH'ye üye oldukları ve olaylara katıldıkları ileri sürülen 14 kişi cumartesi günü gözaltına alındı. Silopi'de soruşturmaları süren şüphelilerin 5'ı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilirken, 9 kişi polisteki soruşturmasının ardından bu akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

ADLİYE BAHÇESİNE BOMBA

Şüphelilerin savcılıkta soruşturmasının sürdüğü adliye binası dışında polis güvenlik alırken, şüphelilerin aileleri de beklemeye başladı. Bu sırada yüzü kapalı bir kişi adliyenin bulunduğu Hükümet Konağı bahçesine bir bomba attı. Atatürk büstü yanına düşen patlayıcının infilak etmesi sonucu güvenlik önlemi alan ekipte bulunan polis memuru E.Y. ile şüpheli yakını C.P., adlı kadın yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.

Saldırının ardından polisin yaptığı incelemede bombanın Rus yapımı bir el bombası olduğu belirlendi. Polis, olayın andından adliye önünde bekleyenleri uzaklaştırdı. Daha sonra 1 ve 2'inci cadde üzerinde toplanan gruplar burada polise molotof ve taşlı saldırıda bulundu. Polis, saldırgan gruplara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunarak dağıttı. Polis, saldırganı yakalamak için ilçede geniş çaplı araştırma başlattı.

TUTUKLANDILAR

Adliyeye sevk edilen 9 şüpheli ise savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklular Mardin'in Midyat İlçesi Cezaevi'ne götürüldü.