Mehmet Selim YALÇIN / SİLOPİ(Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde dün gece bir grup göstericinin emniyet binasına düzenlediği molotofkokteylli saldırıda, molotofkokteyli isabet eden bir yastık imalathanesi küle döndü.
Silopi’de dün akşam Emniyet Müdürlüğü binasına bir grup gösterici molotofkokteyli atarak kaçtı. Atılan molotofkokteylerinden biri emniyet binasının arka tarafında bulunan yastık imalathanesine isabet edince işyerinde yangın çıktı. Silokon ve süngerlerin  tutuşması ile işyeri bir anda alevler arasında kaldı. Silopi itfaiyesinin müdahale ettiği yangında işyeri kullanılamaz hale geldi.
İşyeri sahibi Mehmet Mahsun Sertkaya olayın yaşandığı sırada Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bulunduğunu belirterek, "Emniyete atılan molotof parçası işyerime isabet etti. Bütün mallarım yandı. Olaydan sonra itfaiyeye haber verdik. Gereken müdahale yapıldı ancak mallarımı kurtaramadık. 30 bin lira civarında maddi zarar meydana geldi. Mağdur durumdayız. Yetkililerin yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.
MSY(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)