MERSİN'in Silifke İlçesi'nde aç kalan yaban domuzları, ormandan sürüler halinde civardaki köylere indi. Çaresiz kalan köylülerin talebi üzerine sürek avı başlatan avcılar 20 yaban domuzu öldürdü.
Silifke'nin yüksek köylerinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaban domuzlarını da olumsuz etkiledi. Yiyecek bulamakta zorlandıkları için aç kalan yaban domuzları sürüler halinde köylere inmeye başladı. Gündüzler, Sabak, Balandız, Keben, Kırtıl ve Değirmendere Köyleri'nde yaşayanlar çaresiz kalınca muhtarlar Silifke Avcılık ve Atıcılık Kulübü'ne başvurarak yardım istedi.
Kulüp, köy muhtarlarının talebi üzerine Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan izinle sürek avı başlattı ve köpeklerle düzenlenen ava 50 profesyonel avcının yanında köylüler de katıldı.
Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Süleyman Uğur, dağlık kesimlerinde domuzların sürü halinde gezmesi ve geceleri köy merkezlerine inmesinin, köylüleri rahatsız ettiğini ve bu nedenle sürek avı başlatıldığını belirterek şunları söyledi:
"Köylülerimiz Balandız ve Gündüzler köyü mevkiinde büyük domuz sürüsüne rastladıklarını belirterek, bizlerde kulüp olarak bu bölgede üyelerimizle sezonun son avına çıkmış bulunduk. Köy muhtarlarımızın rehberliğinde düzenlenen avlarda sadece bu iki köyümüzde 20 adet domuz vurduk. Bu sayı yeterli olmasa da heyecanlı ve keyifli bir şekilde domuz avını gerçekleştirdik. Domuzları yaklaşık 50 metre mesafeden seyreden avcılarımız, cep telefonlarıyla domuz sürüsünü fotoğrafladılar ve görüntülediler. Ağustos ayının yirmisinde başlayan domuz avı sezonu, şubat ayının 15'inde son buldu. Domuz avı sezonunda Silifke köylerimizde toplam 150 adet domuz vurduk."
Dün sabah başlayıp akşam sona eren sürek avına katılan köylüler ise "Kış mevsiminde arazide yiyecek bulamayan domuzlar sürü halinde köylere iniyor. Korkudan evlerimizden dışarıya çıkamıyoruz. Bizde Silifke Avcılık ve Atıcılık Kulübü üyeleriyle istişare kurarak köyde sürek avı düzenledik. Bu avda 20 domuz vurduk" diye konuştu.