ADANA'da, kar maskeli 2 kişinin kuyumcudan 650 gram altın ile 6 bin lira gasp ettiği silahlı soygunu, olay yerinde bulunan 'kıl' çözecek.
Olay, merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi'nde 28 Ekim 2013'te meydana geldi. Şakirpaşa Caddesi'nde faaliyet gösteren Berfin Kuyumculuk'a gelen kar maskeli 2 kişiden biri, av tüfeği doğrulttuğu işyeri sahibi 47 yaşındaki Mahfuz Yel'i yere yatırdı. Elinde tabanca bulunan diğer şüpheli de önce vitrindeki 650 gram altın bilezikler ile bileklikleri siyah poşete doldurdu, ardında da kasada bulunan yaklaşık 6 bin lirayı aldı. Soyguncular kaçarken de takip edilmemek için havaya ateş etti.
Olayla ilgili çalışma başlatan polis, 21 yaşındaki İsmail Ç.'yi zanlı olarak yakaladı. Tutuklanan İsmail Ç. hakkında 'silahla yağma' ve 'silahla ateş etme' suçlarından toplam 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık İsmail Ç., suçlamayı kabul etmedi. İsmail Ç., "Benim hırsızlıktan sabıkam var. Bu olayı ben yapmadım. Ben yapacak olsam, gece yapardım. Gün ortasında niye kendimi riske atayım" dedi. Kuyumcu Mahfuz Yel de "Soyguncuların yüzleri kapalıydı. Bu olup olmadığını bilmiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanıktan 'kıl' örneği alınarak olay yerinden elde edilen kılla, sanığın görüntüsünün çekilerek güvenlik kamerası kayıtlarındaki soygunculara ait görüntülerle karşılaştırma yapılmasına ve mevcut delil durumu dikkate alınarak sanığın 'duruşmalara katılma' şartıyla tahliyesine karar verildi.
Hala yakalanamayan kimliği belirsiz diğer şüphelinin dosyası ayrıldı.

MKA(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)