BURSA Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi'nde (BUTTİM) 49 yaşındaki Ali Gümüş, arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı tekstilci 51 yaşındaki Sebahattin Karakuş'u ve oğlu 28 yaşındaki Aytaç Karakuş'u tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Ağır yaralanan Sabahattin Karakuş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, oğlu Aytaç Karakuş ameliyata alındı. Saldırıdan sonra kaçan Ali Gümüş, tabancasıyla birlikte polise teslim oldu.
Merkez Osmangazi İlçesi'nde, Yalova Yolu üzerinde bulunan BUTTİM A Blok 1’inci Kısım 82 Numaralı işyerinde tekstil ürünleri ticareti yapan Sebahattin Karakuş, iddiaya göre, bugün öğle saatlerinde işyerine gelen Keles İlçesinde oturan Ali Gümüş ile arazi satışı yüzünden tartıştı.
Bir tekstil firmasından emekli olduktan sonra emekli ikramiyesiyle, 70 bin liraya satın aldığı arsanın kendisine gösterilen yer olmadığı için parasını geri isteği öne sürülen Ali Gümüş, tartışmanın ardından işyerinden ayrıldı. Bir süre sonra bu kez tabancasıyla aynı yere geldi. 7.65 milimetre çapındaki tabancasını çıkartan Ali Gümüş, baba ve oğluna kurşun yağdırdı.
EŞİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE VURULDU
Görgü tanıklarının ifadesine göre daha sonra işyerinden çıkıp, "Benim adım Ali Gümüş. Keles’liyim. Artık alacak-verecek sorunum kalmadı" diyerek olay yerinden uzaklaştı. Aytaç Karakuş'un eşi Gözde Karakuş'un da saldırı sırasında odada bulunduğu öğrenildi.
Ali Gümüş'ün tabancasından çıkan kurşunlardan biri ensesine olmak üzere vücuduna altı kurşun isabet eden 2 çocuk babası Sebahattin Karakuş ile göğsünden ve kolundan ağır yaralanan Aytaç Karakuş ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba Sebahattin Karakuş yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Oğlu Aytaç Gümüş ise ameliyata alındı.
Cinayetten sonra kaçan Ali Gümüş ise tabancasıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne gelip teslim oldu. Emniyet müdürlüğüne götürülen Ali Gümüş gazetecilere "Herkes dürüst olsun" diye bağırdı. Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

BC,EK(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)