Fatih TURAN / TRABZON, () - TRABZON’ da bir iş hanında 3 kişinin yaralandığı silahlı kavga güvenlik kamerasına yansıdı. Saldırıya uğrayan Cani Aksoy, İ.C.' nin kendisini öldürmek istediğini öne sürdü.
Olay önceki gün saat 18.30 sıralarında, kentin en işlek caddelerinden Uzunsokak'ta,  Zafer İşhanı’nda meydana geldi. İ.C., aralarında husumet bulunan 37 yaşındaki Cani Aksoy’un işyerine gitti. Aralarındaki tartışmanın büyümesi üzerine silah çeken İ.C., ateş etmeye başladı. Cani Aksoy omuzuna, 30 yaşındaki kuzeni Nihat Aksoy kasığına, daha sonra çıkan arbedede ise İ.C. kendi silahından çıkan kurşunun bacağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralılar değişik hastanelerde tedavi altına alındı.
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ
Olay, işhanındaki bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kameraya yansıyan görüntülerde beyaz gömlekli İ.C.'nin Cani Aksoy'un işyerine geldikten sonra belinden çıkardığı tabancayla rastgele ateş ettiği, yaralanan Cani Aksoy ile yeğeni Nihat Aksoy ve çevredeki esnafın da saldırganı etkisiz hale getirerek elinden silahı aldığı görüldü. 
5 YILLIK HUSUMET
Silahlı saldırıda yaralanan Cani Aksoy, olayın yaşandığı iş yeri önünde açıklama yaptı. İ. C.'nin ailesi arasındaki husumetin 5 yıl önce başladığını belirten Aksoy şunları anlattı:
"5 yıl önce yeğenimin iş yerinden bu kişiler haraç istemiş, aralarında çıkan olayda yeğenim, Recep C.'yi vurmuş. Adalet de yeğenimin cezasını vermiş. Bizler hiç kimsenin ölmesinden mutlu olan insanlar değiliz. Onlara barış eli uzattık. Recep C.’nin ağabeyi iş yerime gelip, görüntülerde de görüldüğü gibi beni öldürmek istemiştir. Müdahale etmeseydim en az 4- 5 kişi ölürdü. Bu olayın arkasında kimler var? Herhalde ilgililer konu hakkında gerekeni yapacaklardır."
FOTOĞRAFLI