ADANA'da, şoförü ile yol verme konusunda tartıştıkları şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsün içerisine 'silah' olarak nitelendirilen biber gazı sıkan zabıta memuru 31 yaşındaki Sinan Narinç'e, 6 bin TL para cezası verildi. Mahkeme bu cezayı erteledi.
Olay, 4 Ekim 2012'de, merkez Seyhan İlçesi Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kaldırım işgallerine yönelik operasyon yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Yağ Camii durağı yakınlarında yolu daralttı. Bu sırada özel halk otobüsü sürücüsü 30 yaşındaki Uğur Yılmaz, ani fren yaptı. Sert fren nedeniyle araçtaki yolcular, savruldu. Düşme tehlike geçiren yolcuların tepkisi üzerine aracını durduran Yılmaz, önündeki zabıta ekibine, "Yola nasıl çıkıyorsunuz? Az kalsın kaza yaptıracaktınız" diye bağırdı. Bunun üzerine zabıtalar da özel halk otobüsüne binip, sürücü Uğur Yılmaz'a biber gazı sıktı. 
Arbedede sıkılan biber gazından yolcular da etkilendi. Biber gazı kapalı ortamda kullanıldığı için nefes almakta güçlük çeken yolcular, kendilerini güçlükle dışarı attı. Öksürük krizine giren yolculara çevredeki esnaf yardım etti. Bir yandan zabıtalara tepki gösteren esnaf, diğer yandan mağdur yolculara su içirip, yüzlerini yıkattı. Biber gazıyla gözleri yanan yolcuların gözüne limon damlatıldı. Direksiyon başında fenalık geçiren sürücü Uğur Yılmaz ise güçlükle kendine geldi. Zabıtalardan şikayetçi olan sürücü Uğur Yılmaz, "Halkın canı bana emanet edildi. Başlarına bir şey gelse, biri hayatını kaybetse, hesabını veremezdim" dedi.
DAVA AÇILDI
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, zabıta amirleri 30 yaşındaki Serkan Yıldız ile aynı yaştaki Ahmet Akçalı ile zabıta memuru Sinan Narinç, hakkında 'etkili eylem' suçundan 1.5'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuksuz sanıklar, suçlamayı kabul etmedi. Sanıklardan Serkan Yıldız, "Seyyar satıcılar konusunda çalışması yapıyorduk. Seyyar satıcılar bizi görünce kaçmaya başladı. Biz de araçla peşlerine düştük. O sırada bir halk otobüsü yolumuzu kesti. Araçtan indik, uyardık, ancak aracı çekmedi. Bize hakaret etti. Aracın içerisindeki muavin bize tekme salladı. Biz de müdahale ettik. Ancak aracın içerisinde biber gazı sıkmadık" diye konuştu. Sanık Sinan Narinç de biber gazının aracın dışında sıkıldığını ileri sürerken diğer sanık da benzer ifade verdi.
"BİBER GAZI SIKIP, YUMRUKLADILAR"
Sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyen otobüs şoförü Uğur Yılmaz, şunları anlattı:
"Olay yerine geldiğim sırada bir zabıta aracı yola ani çıkış yaptı. Kaza yapacaktık. Birden frene bastım. Ayaktaki yolcular düştü, bağırmaya başladılar. Ben de camı açıp tepki gösterdim. Aracın ön koltuğunda oturan 'Sen devletin zabıtasına giriş- çıkış mı öğretiyorsun' diye bağırdı. Sonra da camı yumruklayarak kapıları açmamı istediler. Önce açmadım. Yolculardan biri polis olduğunu söyleyince açtım. Açınca da gözüme biber gazı sıkıp yumruk vurmaya başladılar."
Tanık olarak dinlenen yolculardan 57 yaşındaki Hatice Bayraktar da "Şoförü ve muavini dövenlerden birisinin "Ben buranın Allah'ıyım" dediğini ifade ederken, "Biber gazı içeride sıkıldı. Biber gazından kötü hale geldim ve kendimi kaybettim."
BİBER GAZI SİLAH SAYILDI
Olay yerindeki bir kişinin olanları cep telefonuyla kaydedip dosyaya sunduğu görüntüler mahkemede izlendi. Duruşma tutanaklarına da geçen görüntülerde, zabıtalar ve yolcular otobüsten inerken biber gazından etkilenenler gözlerini kapatarak öksürdükleri görüldü.
Mahkeme hakimi, sanıklardan zabıta memuru Sinan Narinç'e şoför Uğur Yılmaz ile muavin Fırat Sarıgöl'e 'silah' sayılan biber gazı sıkarak 'kasten yaralama' suçunu işlediği gerekçesiyle 6 bin lira para cezası verdi. Hakim, sanıkların yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek cezayı erteledi. Diğer sanıklar Ahmet Akçalı ile Serkan Yıldız'ın beraatına karar verildi.