GÖZALTILAR PROTESTO EDİLDİ
Siiirt'te KCK yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 20 şüphelinin gözaltınra alınması protesto edildi. BDP'liler ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri Güres Caddesi'nde toplanak Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Emniyet Müdürlüğü binasının karşısındaki ara sokakta açıklama yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. BDP İl Başkanı Ata İnan'ın öncülük yaptığı grup ile polis arasında kısa süren gerginlik oldu. Polisin ısrarı üzerine toplanan grup birkaç metre geriye gitmeyi kabul etti.
Siirt Botan Demokratik Öğrenci Derneği adına açıklama yapan Muzaffer Kara, uzun süreden bu yana devam eden demokratik çözüm süreci ile halkın umutlandığını ancak son dönemdeki bazı uygulamalar ile bu umudun yavaş yavaş yitirildiğini söyledi. Kara, 'Demokratik çözüm' sürecinin ikinci aşamasında adım atması gereken iktidarın, özellikle son günlerde artan saldırılarıyla kuşku ve güvensizlik oluşturabilecek tutum içerisine girdiğini ifade etti.
BDP Siirt İl Başkanı Ata İnan ise, sınav için Siirt'te gelen bir grup öğrencinin terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındığını öne sürdü. Gözaltına alınanların kaç kişi olduklarını bilmediklerini ifade eden İnan, bunlarnın bir an önce serbest bırakılmalarını aksi halde farklı eylemlerde de bulunabileceklerini söyledi. Basın açıklamasına katılanlar daha sonra dağıldı.

TK(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)