Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT'in Şirvan İlçesi'nde HDP ve BDP'nin, bölgede HES ve karakol yapımlarına karşı başlattığı eylem için çadırda bulunan göstericiler baraj şantiyesine yürümek isteyince, önlem alan güvenlik güçleri ile çatıştı. Havai fişek ve taş atan göstericilere askerler biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Çatışma, eylemcilerin çadıra geri dönmesi ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın gelmesiyle sona erdi.
Şirvan İlçesi Nergiziye Köyü yakınlarında 18 gündür kurdukları çadırlarda, bölgede yapımı süren HES ve karakollara karşı eylem yapan HDP ve DBP'liler, dün gece Şirvan baraj şantiyesine yürüdü. Burada açıklama yapan eylemciler daha sonra protesto amaçlı havai fişekler attı. Şantiye'de bulunan güvenlik güçlerinin eylemcilere müdahale etmesi üzerine çatışma çıktı. Biber gazı, gaz bombaları ve taşların kullanıldığı çatışma yaklaşık 40 dakika sürdü. Siirt'ten takviye getirilen TOMA ve zırhlı araçların da kullanıldığı çatışma, eylemcilerin çadıra dönmesi ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın çadırların bulunduğu alana gelmesi ile sona erdi.
Müdahale sırasında atılan gaz bombası fişeklerinin eylemin yapıldığı çadırlara kadar geldiği görülürken, gazdan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Eylemciler çadırda oturmayı sürdürürken, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan eylemcileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
FOTOĞRAFLI