ZONGULDAK'ta eşi 48 yaşındaki Müzeyyen Akgün'ü bıçaklayarak yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 48 yaşındaki Hayrettin Akgün, "Eşim kendini bıçakladı" diyerek suçlamayı kabul etmedi. Müzeyyen Akgün'ün de aynı ifadeyi vererek şikayetçi olmadığını söylemesine sinirlenen hakim, "Adam gibi konuşun" diyerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi.
Olay, geçen 15 Mayıs'ta Yayla Mahallesi Liman Caddesi'nde meydana geldi. Çay ocağında garsonluk yapan 2 çocuk babası Hayrettin Akgün, iddiaya göre, Liman Caddesi'nde eşi Müzeyyen Akgün'ü, yanında biri kadın, 3'ü erkek 4 kişiyle alkol aldığını görünce tartışmaya başladı. Hayrettin Akgün, tartışma sırasında yanındaki bıçakla eşini göğsünden iki bıçak darbesiyle yaraladı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Müzeyyen Akgün, sağlığına kavuştuktan sonra taburcu oldu.
Olaydan sonra tutuklanarak cezaevine konulan Hayrettin Akgün, 'Yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Müzeyyen Akgün de hazır bulundu.
Daha önce de eşine uyguladığı şiddet nedeniyle sabıka kaydı bulunan Hayrettin Akgün, "Olay günü komşum beni arayarak, 'Eşin liman arkasında erkeklerle geziyor' dedi. Oğlumla yanına gittiğimde eşimin yanında tanımadığım bir bayan ve 3 erkek vardı. Eşim yanıma geldi. 'Beni bıçaklamaya mı geldiniz? Ben kendimi bıçaklarım' diyerek küfür etmeye başladı. Ben yanındaki kişilerin yanına gittim, döndüğümde eşim kendini bıçaklamıştı" dedi ve suçlamayı kabul etmedi.
Mahkeme başkanı hakim Huriye Gülen, "Enteresan, seni eziyetten kurtarmış" diyerek tepki gösterdiği sanığa, olay günü polise verdiği ifadesinde eşini kendisinin bıçakladığını itiraf ettiğini hatırlattı. Sanığın, "O gün çok az alkol almıştım. Emniyette, 'Karımı bıçakladım' demedim" demesi üzerine de hakim, "Yazık, polisler uydurmuşlar ifadeyi" dedi.
Müzeyyen Akgün de "Liman arkasında otururken eşimin arkadaşını gördüm ve eşimi arayarak beni almasını söylemesini istedim. Eşim geldi, yanına gittim, çantamdaki bıçağı çıkararak kendimi bıçakladım. Eşim o anlık psikoloji ile beni yaraladığını düşünmüş. Yaralamayı yapan benim. Vicdan azabı çekiyorum. Bankaya çok borcumuz var" diyerek eşinden şikayetçi olmadığını söyleyince, daha da sinirlenen hakim, "Adam gibi konuşun" dedi.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinden sonra sanık Hayrettin Akgün'ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI