BALIKESİR’in Havran İlçesi’nde, kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlisi olarak tanıtıp, yardımda bulunma vaadiyle kandırdıkları 82 yaşındaki Hüseyin Akkurt ve 79 yaşındaki Rukiye Akkurt çiftinin para ve altınlarını aldıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı.
Hüseyin Akkurt ve Rukiye Akkurt çiftinin, Hamambaşı Mahallesi’ndeki evine önceki gün gelen 35 yaşındaki Özgür Şenkür ve 43 yaşındaki Sezgin Çamlı, iddiaya göre, kendilerini SGK görevlisi olarak tanıtıp, 50 lira ile bir yastığı ödül olarak vereceklerini söyledi. İki şüpheli, ardından da yanlarındaki yastık ve 100 lirayı çifte uzattı. Bunun üzerine Rukiye Akkurt, yatak odasına geçip buradaki dolaptan aldığı bir mendilin içindeki paralardan 50 lirasını alıp, para üstü olarak verdi. Bu sırada şüphelilerden biri yaşlı çifti oyalarken, diğeri yerini öğrendiği dolaptaki 3 bin 700 lira ve 3 burma bilezik ile biri tam diğeri çeyrek iki Cumhuriyet altınını çaldı. Kendilerini SGK görevlisi olarak tanıtan iki kişinin evden ayrılmalarının ardından, dolaptaki paralarının ve altınlarının yerinde olmadığını görünce, dolandırıldıklarını anlayan çift, polisi aradı.
Polis, çiftin verdiği eşkal doğrultusunda, siyah renkli bir otomobil ile kaçtıkları öğrenilen dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı. Polis, Akkurt çiftini dolandırdıkları ileri sürülen iki kişinin içinde bulunduğu otomobili ilçe çıkışında fark edip, durdurmak istedi. Ancak, 'dur' ihtarına uymayan şüpheliler, araçla kaçmaya başladı. Bunun üzerine otomobilin kaçtığı istikametteki polis ekipleri uyarılırken, kovalamaca başladı. Yaklaşık 50 kilometrelik kovalamaca sonucunda şüpheliler Özgür Şenkür ve Sezgin Çamlı, İvrindi İlçesi yakınlarında yolu kesen polis ekipleri tarafından yakalandı. Otomobilde yapılan aramada, çiftin evinden çalınan paralar ile altınlar ele geçirildi.
Gözaltına alınan Şenkür'ün 18, Çamlı'nın ise 2 suç kaydının bulunduğu belirlendi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Özgür Şenkür tutuklandı, Sezgin Çamlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.