İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, kamyonetle sokak aralarında patates satma bahanesiyle dolaşan 27 yaşındaki N.D. ve arkadaşı, kendilerinden alışveriş yapan kadını, eksik para verdiğini söyleyip oyaladı. Şüphelilerden biri bu sırada evine girdiği kadının 3 bin 500 lirasını çaldı. Şüphelilerden N.D., polisin takibiyle yakalandı.
Geçen hafta Bornova 53 Sokak üzerinde meydana gelen olayda, kamyonetle patates ve soğan satan iki kişi, kendilerinden alışveriş yapan A.Ö.’ye, eksik para verdiğini söyledi. Para almak için evine giden A.Ö.’yü takip eden şüphelilerden biri, kadına görünmeden içeriye girdi. A.Ö.’nün tekrar aracın yanına geldiği sırada ise çantasındaki 3 bin 500 lirayı alıp kaçtı. Kaçan şüpheliyi fark eden vatandaşlar polise ihbarda bulundu.
Haber verilmesiyle harekete geçen polis ekipleri, görgü tanıklarının verdiği bilgilerden, aracın plakasından ve sabıkalılar listesindeki resimlerden, şüphelilerden birinin N.D. olduğunu belirledi. Takibe alınan N.D., polisin operasyonuyla yakalandı.
'Dolandırıcılık, hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmak' suçlarından kaydı bulunan N.D., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Diğer şüphelinin yakalanması için araşırmalar sürüyor.