KÜTAHYA'da işten çıkartılan 18 işçinin geri alınması için 10 Haziran'dan bu yana tesislerin önünde oturma eylemi yapan Çelikler Seyitömer Linyitleri İşletmesi işçileri otobüslerle kent merkezine gelerek yıkılan belediye binası önüne kadar yürüdü.
Yaklaşık 400 kadar işçi otobüslerle geldikleri Mithatpaşa Caddesi'ndeki Maden İş Sendikası Kütahya Şubesi önünde toplandı. İşçiler burada 300 metre uzaklıktaki yıkılan belediye binasının bulunduğu yere kadar çeşitli slogan atarak yürüdü. Polisin geniş önlemi aldığı yürüyüş sonunda Maden İş Sendikası Şube Başkanı Bülent Aydın kalabalığa hitaben konuşma yaptı. İşverenin 10 Haziran'dan bu yana oturma eylemi yapan 750 işçiyi işten çıkarmak istediğini öne süren Aydın şöyle dedi:
"Dün bize bildirilen tüm işçilerin işten çıkartıldığı ve aynı işçilerin yeniden işe çağırılacağıydı. Bu anlamsız davete olumlu bakmadık. Çalışanlarımızın kıdem tazminatlarının yok sayılmasına izin veremezdik. Bunları Çelikler şirketinin avukatlarına bildirdik. Biz, emeği ile geçinen maden işçileriyiz. Dünyanın en zor ve tehlikeli işlerinde çalışıyoruz. Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için, yeraltı kaynaklarımızı değerlendirmek için, yerli enerji kaynaklarımızı kullanır hale getirmek için ve ailemizin geçimini sağlamak için çalışıyoruz. Bizim kimseyle derdimiz yok. Derdimiz işimiz, tasamız aşımız."  
Linyit işçileri de, işten çıkartılan 18 işçi yeniden alınıncaya kadar tesislerin önündeki oturma eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından işçiler yeniden sendika binası önünde kadar yürüdü ve burada otobüslere binerek Seyitömer Linyitleri İşletmesi'nin önünde çadır kurdukları yere döndü.
FOTOĞRAFLI