Ünsal YÜCEL/ KEŞAN,(Edirne),() - EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde seyir halindeyken alev alan otomobile ilk müdahaleyi devriye görevi yapan ve durumu fark eden polis ekibi yaptı. Motor kısmı tamamen yanan araçta büyük çapta maddi hasar oluştu.
Olay, saat 18.45 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. İstiklal Caddesi üzerinden şehir merkezine giden 23 yaşındaki Figen Keçikıran idaresindeki 22 FK 091 plakalı LPG’li otomobilin motoru Keşan Kültür Merkezi önünde elektrik kontağından dolayı bir anda alev aldı. Paniğe kapılan kadın sürücü, aracı yol kenarında bırakarak uzaklaştı. Bu esnada devriye görevi yapan ve tesadüfen olay yerinden geçen Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekip durumu fark ederek yangın tüpleriyle alevlere müdahale etti. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.
SİGARAYLA YAKLAŞTI, İTFAİYECİLER UYARDI
Soğutma çalışmaları sırasında sürücü Figen Keçikıran’ın akrabası olduğu öğrenilen ve kadının çantasını almak için araca ağzında sigarayla yaklaşan şahıs ise itfaiyeciler tarafından patlama riskine karşı uyarılarak, uzaklaştırıldı. Bir süre çift taraflı olarak trafiğe kapanan yol yangının tamamen söndürülmesinin ardından tekrar açıldı. Otomobilde büyük çapta maddi hasar oluşurken, kadın sürücü ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI