Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle alev alarak yanan hafif ticari araç kullanılamaz hale geldi.
Olay, akşam saatlerinde Sivas- Ankara karayolunun 22'inci kilometresinde meydana geldi. Sivas'tan Yıldızeli ilçesine giden Namık Dikilitaş yönetimindeki 58 AV 218 plakalı hafif ticari araç, Sıcak Çermik Kaplıcası yakınlarına geldiği sırada aracın motor kısmından duman çıktığını farketti. Aracı yol kenarına çekerek ön kaputunu açmaya çalışan Dikilitaş, alevlerin yükselmesi nedeniyle araca müdehale edemedi. Dikilitaş daha sonra yangın tüpü ile aracı söndürmek istedi ancak bu çabası da yeterli olmadı.
Yoldan geçen araçlardan aldığı 5 yangın tüpü ile aracını söndürmek isteyen Dikilitaş daha sonra durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Ancak itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar araç tamamen yandı. Kullanılamaz hale gelen araç olay yerine gelen çekici ile otoparka kaldırıldı. Aracın yanma anı yoldan geçenlerr tarafından cep telefonu ile görüntülendi.   GC(EA/ESM) (FOTOĞRAFLI)