SAMSUN'da geçen mart ayında kıskançlık yüzünden tartıştığı 18 yaşındaki sevgilisi Serpil Ö.'nün boğazını keserek yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Mecit Özbakan, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Genç kız duruşma salonunda cezayı az bularak, "Ben ölüyordum. 8 yıl ceza mı olur?" diye bağırdı.
İlkadım İlçesi'nde geçen mart ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre, yaklaşık 2 yıldır gönül ilişkisi yaşayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yeşilyurt Demircilik Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan Mecit Özbakan ile Serpil Ö. kıskançlık yüzünden tartıştı. Tartışma sırasında genç kız sevgilisine tokat atıp giderken, Özbakan arkasından koşup yakalayarak onu sırtından bıçakladı. Özbakan, daha sonra kendisine yüzünü dönen kızın karnına bıçağı sapladı. Ardından da yere düşen kızın boğazını kesti.
Bu sırada olay yerinden geçen ve o gün izinli olan bir polis memuru, Mecit Özbakan'ı yakalayarak etkisiz hale getirdi. Serpil Ö. ise hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Hastanede tedavisi tamamlanan genç kız sevgilisinden şikayetçi oldu. Özbakan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mecit Özbakan, son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki savunmalarını tekrar eden sanık, "İşyerindeki erkek arkadaşını telefonuna kız ismiyle kaydettiği için tartıştık. Sonra sahile gidip biraz hava almak istedik. Orada yine tartışmaya başladık. Bana 'Sen adam mısın, şerefsiz' diyerek hakaret edip tokat attı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum. Ama kesinlikle ona zarar vermek istemedim. Bana tokat atmasından dolayı ani gelişen bir olay" ifadelerini kullandı.
Serpil Ö. ise önceki duruşmalarda sanık ile gönül ilişkilerinin olduğunu ancak Özbakan'ın çok kıskanç birisi olduğunu dile getirip, "Kıskançlıktan dolayı yine tartıştık. Aynı işyerindeki bir erkek arkadaşımla aramızda ne olduğunu sordu. Ben de bir şey olmadığını anlatmaya çalıştım. Ancak inanmadı. Ben de sinirlendim ve telefonun sim kartımı kırıp ona da bir tokat atarak yanından ayrıldım. Arkamdan gelip sırtımdan beni bıçakladı. Ona dönünce bir kez de karnıma sapladı. Yere düşünce yere çömeldi ve saçlarımdan tutup boğazımı kesti. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Mecit Özbakan'ı 'tahrik altında kasten bir kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Cezayı az bulan genç kız ise "Ben ölüyordum. 8 yıl ceza mı olur?" diye bağırarak karara tepki gösterdi. Serpil Ö. yakınları tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.