KONYA'da 5 yıl önce ailesi tarafından kayıp ihbarı yapılan 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Uğur Turgut'un bıçaklanarak öldürüldükten sonra gömüldüğünün iddia edilmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişiye evde tatbikat yaptırıldı. Uğur Turgut'u öldürmekle suçlanan o dönemdeki sevgilisi 31 yaşındaki Ali K.'nın ilk yakalandığında, ''Aradan 5 yıl geçti, unutulduğunu düşünmüştüm. Yakalanacağımı hiç sanmıyordum'' dediği öne sürüldü. Evde yapılan incelemede ise kan lekesi olduğunu tahmin edilen izlere rastlanıldığı belirtildi.
Eşinden boşanan Uğur Turgut'un 2009 yılında ortadan kaybolması üzerine, Bursa'da yaşayan ailesi Cumhuriyet Savcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Geçen zaman içinde Turgut bulunamayınca, savcılık takipsizlik kararı verdi. Olayın peşini bırakmayan yakınları, 2012 yılında yeniden Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Uğur Turgut'un bulunması için Konya Cumhuriyet Savcılığı, Konya Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne yazı gönderdi. Uğur Turgut'un öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine dosya Cinayet Büro Amirliği ekiplerine verildi ve polis tarafından çalışma başlatıldı.
BOŞANDIĞI EŞİNDEN 35 BİN LİRA TAZMİNAT ALMIŞ
İkinci kez evlendiği eşinden boşanan ve 35 bin lira tazminat alan Uğur Turgut'un daha önce Mersin'e yaşadığını saptayan polis inceleme başlattı. Yapılan çalışma sonrası Turgut'un eşyalarını Mersin'den Konya'ya getirttiği bilgisine ulaşıldı. Eşyaların taşındığı apartman görevlisi ile yapılan görüşmede, Uğur Turgut'un yanında Ali K.'nin de olduğu saptandı.
Araştırmayı derinleştiren polis, Ali K.'nın teyzesi olarak tanıttığı Uğur Turgut ile 2009 yılında kiraladıkları evde birlikte yaşadığını belirledi. Ali K.'nin evi tuttuktan 15 gün sonra, teyzesi olarak tanıttığı Uğur Turgut'un beyin kanaması geçirerek öldüğünü söyleyerek evi boşalttığını saptandı. Ev sahibinden 3 aylık peşin verdiği kiranın 2 aylık bölümünü geri aldığı belirlenen Ali K.'nın, evden çıkarttığı eşyaları da 16 bin liraya sattığı anlaşıldı.
Kadına ait ziynet eşyaları ve boşandığı eşinden aldığı tazminat paralarını aldığı düşünülen Ali K.'nın, Uğur Turgut'un kaybolmasından 15 gün sonra nişanlanıp 2 ay sonra da evlendiğini belirleyen polis operasyon başlattı. Polis, Ali K. ile birlikte cesedi gömmesine yardımcı olduğu iddia edilen arkadaşı 22 yaşındaki Sercan G. ve ailesinden 7 kişiyi gözaltına aldı.
'UNUTULDUĞUNU DÜŞÜNDÜM'
Suçlamaları kabul etmeyen Ali K.'nin ilk gözaltına alındığında ''Aradan 5 yıl geçti, unutulduğunu düşünmüştüm. Yakalanacağımı hiç sanmıyordum'' dediği öne sürüldü.
Polise verdiği ilk ifadesinde Uğur Turgut'u öldürmediğini, intihar ettiğini öne süren Ali K., suçun üzerinde kalacağını düşünüp, cesedi arkadaşıyla birlikte gömdüğünü söyledi.
Sevcan G. ise Ali K.'nın kendisini arayarak "Kadını öldürdüm, hadi gömelim" dediğini ve daha sonra birlikte Uğur Turgut'u gömdüklerini anlattı.
KEMİK PARÇALARINA ULAŞILDI
Başlatılan soruşturma kapsamında şüphelilerin gösterdiği Aksaray'ın Ortaköy İlçesi'ne bağlı Gödeler Mevkii Salar Göleti yakınlarında geçen pazartesi günü kazı çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmalarda dün Uğur Turgut'a ait olduğu tahmin edilen kemik parçalarına ulaşıldı. Yapılacak olan DNA testinden sonra kemik parçalarının Uğur Turgut'a ait olup olmadığının kesinleşeceği belirtildi.
'HAVA ATMAK İÇİN, 'ÖLDÜRDÜM' DEMİŞ
Sorgulaması süren Ali K. ve arkadaşı Sercan G., Cumhuriyet Savcısı'nın nezaretinde Uğur Turgut'un öldürüldüğü üzerinde durulan evde tatbikat yapıldı. Olayın gerçekleştiği Selçuklu ilçesi Süleyman Çelebi Mahallesi'ndeki apartmana getirilen Ali K., Cumhuriyet Savcısı'na ''Uğur Turgut, kendi kendini bıçakladı. Arkadaşıma hava atmak için Uğur’u öldürdüğümü söyledim. Daha önce onu öldürmeyi birçok kez planladım, bazı yerlere götürdüm ama elim varmadı'' diye konuştu.
KAN LEKESİNE RASTLANDI
Evde yapılan incelemede ise banyoda kan lekesi olduğunu tahmin edilen izlere rastlanıldığı belirtildi. Yapılan incelemenin ardından bulguların Uğur Turgut'a ait kan olup olmadığının ortaya çıkacağı belirtildi. Gözaltına alınan diğer 7 kişinin ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.
Soruşturma sürüyor.