KONYA'da sevgilisi olduğu ileri sürülen bakkal 31 yaşındaki Mehmet Yıldırım'ı geçen yıl, iddiaya göre kendisini kaçırmadığı için av tüfeğiyle öldüren aynı yaştaki Hatice Türk, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl Temmuz ayında Konya’nın Altınekin İlçesi Ölmez Mahallesi İbni Sina Sokak'ta meydana geldi. İki çocuk annesi Hatice Türk'ün iddiaya göre aynı mahallede oturan üç çocuk babası Mehmet Yıldırım'la ilişkisini öğrenen eşi 37 yaşındaki H.T., boşanmak istedi. İlişkilerinin ortaya çıkması üzerine Hatice Türk de sevgilisi Mehmet Yıldırım'a, ''İlişkimizi eşim öğrendi. Benden boşanmak istiyor. Bugün akşam gel beni kaçır'' dedi. Yıldırım da akşam Hatice Türk'ün evine geldi. İddiaya göre valizini hazırlayan Hatice Türk, sevgilisinin eve geldiğini görünce dışarı çıktı. Bu sırada Yıldırım, ''Ben senin için çocuklarımı terk edemem, yuvamı yıkamam'' dedi.
Buna sinirlenen Hatice Türk, evdeki ruhsatsız av tüfeğini alıp Yıldırım'a ateş etti. Göğsünden yaralanan Mehmet Yıldırım, kanlar içinde yere yığıldı. Hatice Türk, 112 Acil Servis'i arayıp 'Ben birini vurdum' diyerek yardım istedi. Gelen ekip tarafından ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılmak istenen Yıldırım, yolda yaşamını yitirdi.
Cinayette kullandığı av tüfeğini gelen polislere verip teslim olan Hatice Türk, tutuklu yargılandığı Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasında "Öldürmek gibi bir kastım yoktu. Ya kendini ya da ikimizi de öldür dedim. Bu sırada silah patladı. Nasıl olduğunu anlayamadım" dedi.
Mahkeme heyeti, Hatice Türk'ü önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, ardından cinayeti tahrik altında işlediği ve diğer hafifletici nedenleri dikkate alarak bu cezayı 18 yıla indirdi. Hatice Türk'ün eşi de azmettirici olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada beraat etti.