Orhan UZUN/GÖLCÜK (Kocaeli), () - BALYOZ davası sanıklarının eş ve yakınları, bugün yine Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde 'Sessiz çığlık' buluşmasında biraya geldi. Buradaki konuşmalarda, "Kumpas var, katakulli var", "Artık bir sonuç bekliyoruz. Artık yeter" diyen tutuklu eşleri, Anayasa Mahkemesi'nin bir karar vermesi gerektiğini söylediler.
Aralarında eski kuvvet komutanı ve amiraller ile yüksek rütbeli subayların da bulunduğu Balyoz Davası tutukluların eş ve yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi bugün de Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Tutuklu yakınları ellerinde tutukluların fotoğrafları ile pankartlar taşırken, tutuklu Deniz Kurmay Albay Önder Çelebi'nin eşi Gonca Çelebi konuşmasında, "Benim eşim 31 aydır esir. Çünkü tutukluluk lafı çok ağır geliyor. 'Kumpas var, katakulli var' denildi. Üzerinden 3 ay geçti, her şey ortaya döküldü, ama biz artık bir sonuç bekliyoruz. Adil bir yargılama istiyoruz. Bu ülkede hukuk varsa, hukukun işlediğini görmek istiyoruz. Adalet aranmaz, adalet olması gereken bir iştir, biz adil yargılama ile bu davanın beraat şeklinde sonuçlandırılmasını istiyoruz. Biz aileleri olarak artık yeter diyoruz" diye seslendi.
Yine Balyoz davası tutuklularından Kurmay Albay Ümit Metin'in eşi Berna Metin de, 17 Aralık'ın üzerinden 3 ay geçtiğini hatırlatarak, "Sahte CD'lerle eşlerimiz esir edildi. Kumpas denildi, ama artık biz bunun sonucunu görmek istiyoruz. Anayasa Mahkemesi’nden bir cevap bekliyoruz. Biz adil yargılanmaktan korkmuyoruz. Yargılanmayı bekliyoruz ve istiyoruz" dedi.
Tutukluların yakınları, bir dahaki Cumartesi günü yeniden buluşmak üzere sessizce dağıldı.

OU(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)