Kadir ÖZEN/ İZMİR, () - İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde, kırmızı ışık ihlali yaptığı ileri sürülen servis münibüsü ana yola çıkan belediye otobüsüyle çarpıştı. Servis minibüsündeki 1 işçi öldü, 15 kişi de yaralandı.
Kaza, bugün saat 07.00 sıralarında, Hasan Ali Yücel Bulvarı üzeri Beşikçioğlu Camii karşısındaki ışıklarda meydana geldi. Mavişehir yönüne giden Adnan Erman, yönetimindeki 35 S 00085 plakalı servis minibüsüyle iddiaya göre kırmızı ışık ihlali yaptı. Çiğli Organize Sanayi bölgesinde otomotiv parçaları üzerine faaliyet gösteren bir firmada çalışan işçileri taşıyan Erman’ın yönetimindeki servis minibüsü, ara yoldan çıkan İsmet Yenilmez’in kullandığı 35 UK 566 plakalı belediye otobüsüyle çarpıştı. Devrilen servis minibüsü bir süre sürüklendikten sonra durabildi. Bazı işçiler yola savrulurken hurdaya dönen araçları ve yaralıları görenler kazayı, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kaza yerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, evli ve bir çocuk annes, Gamze Buran’ın (25) kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Buran’ın cesedi kaza yerinde yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı.
İlk müdahalesi kaza yerinde yapılan servisteki yaralılardan minibüs şoförü Adnan Erman ile işçilerden Umut Polat ve Selahattin Keleş Ege Üniversitesi Hastanesi’ne, Cenk Dercan (27), Mehmet Tunç (25), Recep Ulu (26), Yusuf Türkseven (43), Serhat Şener (40), Kadir Güzel (53) ve Ahmet Konuk (34) Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne, ismi öğrenilemeyen 5 işçi de çevre hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı. Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KÖ(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)