Fatih KARAÇALI- Ferhat DERVİŞOĞLU/ADANA, REYHANLI (Hatay), () - ADANA ve Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde serinlemek için suya giren 2 Suriyeli boğularak can verdi.
Suriye'de ticaretle uğraşan 48 yaşındaki Hüseyin Rojhad, iç savaş yüzünden 8 çocuğu ve eşi Emire ile birlikte Adana'ya taşındı. Merkez Yüreğir İlçesi'nin Anadolu Mahallesi'nde kiraladıkları evde oturan Rojhad ailesinin oğlu 17 yaşındaki Abdullah ile ağabeyi 18 yaşındaki Hasan Rojhad dolaşmak için Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalı kıyısına geldi. Bir süre sonra Abdullah Rojhad, suya girmek istedi. Ağabeyi Hasan'ın karşı çıkmasına rağmen Abdullah Rojhad kanala atladı. Abdullah Rojhad, ağabeyinin gözleri önünde akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı. Kardeşinin akıntıya kapılması üzerine Hasan Rojhad çevreden yardım istedi. Vatandaşların kurtarmaya çalıştığı Suriyeli genç suda kayboldu.
1 SAAT SONRA BULUNDU
Büyükşehir Belediyesi'ne ait CANKUR, Emniyet Müdürlüğü'nün dalgıç polisleri ile İl Afet Komuta Müdürlüğü'ne (AFAD) bağlı arama kurtarma ekipleri Suriye genci bulmak için çalışma başlattı. Dalgıç arama çalışmalarına başlarken, gencin yakınları da olay yerine geldi. Anne 43 yaşındaki Emire Rojhad, büyük oğlu Hasan'a sarılıp gözyaşı döktü.
Dalgıç ve kurtarma ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu Abdullah Rojhad olay yerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulundu. Görevliler Abdullah Rojhad'a suni teneffüs ve kalp masajı yaparken baba Hüseyin Rojhad ise dua edip gözyaşı döktü. Abdullah Rojhad olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü ancak yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.
GÖLDE BOĞULDU
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeli 36 yaşındaki Muhammed Ebulenab de,  serinlemek için Yenişehir Gölü'ne girdi. Arkadaşlarıyla gölde yüzen Ebulenab, suda kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından yapılan arama sonucu Ebulenab'ın cesedi bulundu. Ebulenab'ın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Her iki olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI