ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde serinlemek için kuzeniyle gölete giren 17 yaşındaki Emin Oğlak boğuldu. Amcasının oğlunun gözleri önünde can vermesine dayanamayan 18 yaşındaki Süleyman Oğlak, suya atlayarak intihar etmek istedi.
Demre Çayı ile denizin birleştiği Sufat Mevkii'ndeki gölete dün öğleden sonra amcasının oğlu Süleyman Oğlak'la giren Emin Oğlak, uzun süre çıkmadı. Demre Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde paketleme işçisi olarak çalışan Emin Oğlak, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Yüzme bilmeyen Oğlak'ın durumundan endişelenen kuzeni Süleyman Oğlak, durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gölette arama çalışması başlattı.
DALIŞ EĞİTMENİ BULDU
Tekneyle yapılan dip taramasından sonuç alamayan ekipler, Demre'deki bir dalış okulunda dalış eğitmeni Necdet Balaban'dan yardım istedi. Balaban, gölette yaptığı kısa süreli arama ardından Oğlak'ın cesedini sudan çıkardı. Olayı haber alarak gelen Emin Oğlak'ın kardeşleri Melike, Sıdıka ve Mehmet Oğlak sinir krizi geçirdi.
SUYA ATLADI, ÖLMEK İSTEDİ
Gözyaşı döken kardeşleri çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan olay nedeniyle sinir krizi geçiren Süleyman Oğlak da kendisini suya attı. Çevredekiler gölete atlayarak ölmek isteyen Süleyman Oğlak'ı dışarı çıkararak kurtardı.
Cumhuriyet savcılığı ve polis tarafından yapılan incelemenin ardından Emin Oğlak'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Demre Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Oğlak'ın kardeşleri ve kuzeni de kontrol amaçlı hastaneye götürüldü.

AA(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)