Enver ALAS/ İSTANBUL, () 22 Temmuz operasyonunun 2. dalgasında savcılıkça serbest bırakılan polisler, Çağlayan'daki Adalet Sarayı'ndan alkışlar ve 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganları arasında çıktılar.
Serbest kalanlardan Komiser Halil Kocaman, adliye çıkışında kendisini bekleyen eşi ve 2 buçuk yaşındaki oğlu Yusuf Kocaman'a sarıldı. Oğlunu kucağına alan Kocaman, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Salı sabahı evinde bulunduğu sırada kapısının polisler tarafından çalındığını söyleyen Kocaman, "Hükümet aleyhine suç işlemek' ve Bilişim sistemlerine sızma' şeklinde çeşitli suçlamalar nedeniyle gözaltına alındım. Dün akşam ifadem alındı. Ancak bana paralel yapı ile alakalı hiçbir şey sorulmadı. Paralel, üçgen, bunların hepsi yalan. Bunlar kendi yamukluklarını örtmek için uydurulmuş yalanlar" dedi.

BUGÜN DE OLSA YAPARIM
Gözaltına alındığı gün oğlunu gözyaşı içerisinde geride bıraktığını kaydeden Kocaman, emniyet mensuplarına yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Kocaman, "Ben devlet memuruyum. Bana yapılan suçlamalara karşı 'alo' deseler koşarak gelirim. Ben yaptığım işleri inkar etmiyorum. Bugün olsa yine yaparım. Hukuk devletinde yapmazsam suç işlemiş olurum. 3 gün boyunca hiçbir işlem yapılmadan bekletildik. En son dün akşam saat 6'da yemek yedik. Savcı ifademi dahi almadı. Çocuğuma şimdi kavuşuyorum. İfadem alınmayacaksa niye 3 gün gözaltında tutuldum?" diye konuştu.
Operasyonda gözaltına alınan diğer şüphelilerin de suç işlemediğini savunan Kocaman, "İçeride ifade verenlerinde hiçbir suç işlemişliği yoktur. Sadece soru sayısı fazla olduğu için süre uzamıştır. Havuz medyasında para içinde yüzenlerin yazdıklarından dolayı bu insanlar burada içeridedirler" dedi.

Komiser Engin Yaşar ise savcılıkta ifadesinin alınmadan serbest kaldığını söyledi.

(FOTOĞRAF)