Hakan KAYA-Ozan URAL/İSTANBUL, ()- 22 Temmuz Operasyonu kapsamında dün adliyeye çıkarılan 92 kişiden 26'sı savcılık tarafından serbest bırakılırken, 66'sı tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

22 Temmuz Operasyonunda savcılık kararıyla serbest kalan polisler, gece saatlerinde adliyeden ayrılmaya başladı. Serbest bırakılanlar adliyeden çıkarken yakınları tarafından alkışlarla ve sevinç gösterileriyle karşılandı.

"BİZİ ALAN POLİSLERİN BAŞI EĞİKTİ; BİZİM BAŞIMIZ DİKTİ"

Serbest bırakılan polisler kendilerini dışarda bekleyen aileleriyle kucaklaştı. Gözyaşlarına hakim olamayan bir polis çıkışta,

"Ne yaptıysak biz ülkemiz için yaptık. Allahımıza şükürler olsun ki çalmadık, çırpmadık. Ailemize yakışır bir evlat olduk. Çok şükür yaptıklarımızla ailemizin desteğini, sizlerin desteğini birçok sevdiğimizin desteğini arkamızda hissettik. Sağolun var olun. Son isteğimiz içeridekiler için dua etmenizdir. İnşallah onlar da alınlarının akıyla çıkacaktır. Bize suçlu sıfatı yakıştırdılar da bizi alan polislerin başı eğikti. Bizim başımız dikti. Herkes ifadelerini vermeyen arkadaşlar da var. Usulsüz gözaltı olduğu için, gözaltı süresi geçtiği için bazı arkadaşların ifadesi alınmadan direk mahkemeye sevk edecekler" dedi.

"6 METREKARELİK ALANDA 4 KİŞİ YATIRDILAR"

Serbest kalan polis sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi 6 metrekarelik alanda 4 kişi yatırdılar. Bir PKK'lıyı bir DHKPC'liye bile böyle muamele yapmadılar. Çünkü biz örgütçü de olsa biz insan muamelesi yaptık. Bizi insan olarak görmeyenler utansın"

"ÖNCE KENDİ BOYUNLARINDAKİ TASMALARI ÇIKARSINLAR"

Serbest kalan başka bir polis ise adliye çıkışında, "Hukuk er geç işleyecektir. Bizim kolumuza kelepçe takanlar, önce kendi boyunlarındaki tasmaları çıkarsınlar. Yukarıda onlar için de dualarınızı esirgemeyin" diye konuştu.

Açıklamaların ardından adliye önünde kalabalık, "Helal olsun sana, helal olsun", "Türkiye sizinle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar attı. Daha sonra da savcılık tarafından serbest bırakılanlar adliyeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI