DENİZLİ’de Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şubesi'nin bulunduğu binanın balkonundan asılan, üzerinde 'Tek seçenek halkın kendi iktidarıdır' yazılı olan ve yolsuzlukların hicvedildiği karikatürlü afiş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerdiği gerekçesiyle savcığın talimatıyla indirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Çaybaşı Mahallesi Çaybaşı Caddesi’nde bulunan Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi’nin bulunduğu binanın 2’nci katındaki balkonundan, 10 gün önce, üzerinde 'Tek seçenek halkın kendi iktidarıdır' yazılı olan ve yolsuzlukların hicvedildiği karikatürlü afiş asıldı. Bugün, Denizli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’nden polisler afişin sökülüp kendilerine teslim edilmesini istedi. BES Şube Başkanı Yusuf Yurdakul önce itiraz ederek afişi sökmek istemedi. Ancak daha sonra aralarında görüşen sendika yetkilileri, afişi balkona bağlayan ipleri çözdü. Yere düşen afiş de polisler tarafından toplanarak götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kararı protesto eden BES Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, yapılan uygulamanın son derece antidemokratik olduğunu belirterek, "Yolsuzluğu protesto mitinginde KESK'in bastırmış olduğu karikatürlü pankart sendikamızda asılıydı. Denizli savcılığı pankarta, 'başbakana hakaret içeriği taşıyor' ifadesiyle el koydu. Demokratik bir ülkede bunların olmaması gerekir. Bunun için sendikamız gereken tepkiyi verecektir" diye konuştu.