Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin), () - MARDİN'in Midyat İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı M.A. ile meslek dersleri öğretmeni A.Ö.'nün, birlikte beden eğitimi öğretmeni İzzettin Cemiloğlu'nu tartakladığı iddia edildi.
Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde beden eğitimi öğretmenliği yapan ve aynı zamanda Eğitim Bir- Sen işyeri temsilcisi olan İzzetin Cemiloğlu ile görev yaptığı okulun Müdür Yardımcısı ve Aktif Eğitimciler Sendikası Midyat Temsilcisi olan M.A. ve meslek dersleri öğretmeni A.Ö. arasında, dün saat 08.40'ta tenefüs sırasında tartışma çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle koridorda başlayan tartışma, erkekler tuvaletinde kavgaya dönüştü. Kavga sırasında serçe parmağı kırılan Cemiloğlu, M.A. ve A.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.
SENDİKADAN OKUL ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Eğitim Bir- Sen Midyat Temsilciliği, Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Eğitim Bir- Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, üyelerinin planlı bir şekilde dövüldüğünü ileri sürerek şöyle dedi:
"Yetkililerden bu olayın büyümemesi için, söz konusu kişilerin huzuru ve sükuneti bozdukları gerekçesiyle derhal okuldan başka yere alınmalarını istiyoruz. Bu kişilerin ve sahip oldukları zihniyetin ne kadar gaddar olduğunu da su yüzüne çıkarmıştır. Dikkat çekilmesi gereken diğer bir husus da, iki kişinin aynı okulda çalıştığı eğitimci arkadaşına gözü dönmüş bir gaddarlık, hunharca ve düşmanca saldırmasıdır."
İzzetin Cemiloğlu'nun şikayeti üzerine olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.

MHİ(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)