BABAYLA OĞLUNU KURTARAN BERBERLER O ANI ANLATTI
İzmir'in Konak İlçesi Gültepe Semti'nde yağmur nedeniyle yolda kalan bir araca yardım etmek isteyen, diz hizasını biraz geçen, ancak cadde üzerinde çok şiddetli akan sel suyuna kapılıp sürüklenerek hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ümit Özkan'ın toprağa verilmesinin ardından Ercan Sever ve oğlu Berkay Sever'in kurtarılma anlarının yeni görüntüleri ortaya çıktı.
Sel sularına kapılıp metrelerce sürüklenen baba ile oğlunu kurtaran berber 38 yaşındaki Cezmi Yazıcı ile kalfası 28 yaşındaki Gökhan Çağırıcı yaşadıklarını anlattı. Ümit Özkan'ın hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Cezmi Yazıcı, "Dün çok kötü bir gündü. Sel sularına kapılıp sürüklenen baba ile oğlunu bir şekilde çekip çıkarttık. Daha sonra parktan koşup gelerek baba ile oğluna yardım etmek isteyen bir kişi de sulara kapıldı. O da yaklaşık 100 metre ileride kurtarıldı. Baba ve oğlunu çok şükür kurtardık ama az geride bir başka kardeşimiz hayatını kaybetti, bu bizi çok üzdü" dedi. Çağırıcı ise "Suda kalan minibüsü direğe sabitlemeye çalışıyorduk. Tam bu sırada, yardım çığlıklarını duydum. Baba ve oğlu ilk olarak buradaki minibüse çarpıp otomobilin altına girdi. Ben ikisini görünce suya atladım. Ercan Sever'in yalnızca ayağı dışardaydı. Ayağını tutup çektim, daha sonra Cezmi Ağabey ve yan mağazada çalışan Mustafa Düdük gelip yardım etti, baba ile oğlunu sudan çıkarttık. Askerdeyken can kurtaran eğitimi almıştım. Fazla miktarda su yutan Ercan Sever'i yan yatırıp karnına baskı uyguladım ve yuttuğu suları çıkartmasını sağladım. Ardından da yakınları geldi ve hastaneye gittiler. Bir kardeşimizi de kaybettik ailesine sabır diliyorum. Yaşananları kaydeden arkadaşlar internete yüklemiş, keşke kayıp olmasaydı da biz de sevinebilseydik" diye konuştu. Olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını belirten Ercan Sever ile oğlu Berkay Sever ise büyük üzüntü yaşadıklarını aktardı.
Bu arada dün olay sırasında mahalleli gençler tarafından cep telefonuyla çekilen ve el sallayarak kamyonetin altına doğru suda kayarak giden kişinin ölen Ümit Özkan değil, aracı bozulan arkadaşına yardıma giden Ercan Sever olduğu ortaya çıktı. Ercan Sever'in suda oturur vaziyette kayarken bir yandan da elini sallayıp vatandaşlardan ip istediği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI