NEVŞEHİR, () - NEVŞEHİR’in Kozaklı İlçesi'ne bağlı Kanlıca Köyü'nde bastıran yağmur, sele dönüştü. Sel sularına tarladan eve dönen 22 yaşındaki İnan Halıcı yönetimindeki traktörle yolda yakalandı.
Çamurla karışık akan yoğun sel sonunda traktör yan yattı. Devrilen traktörden sürücü İnan Halıcı bir taşa tutularak sel sularından korunurken annesi 49 yaşındaki Ayşe Halıcı ise sel sularına kapılıp 100 metre kadar sürüklendi. Sonrasında çevrede bulunan köylüler tarafından sel sularının içerisinden kurtarılan Ayşe Halıcı, çağrılan 112 Acil Servis Ambulansı ile Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahale ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çamurlu sel sularından içtiği için boğulma tehlikesi geçiren Ayşe Halıcı’nın, Tıp Fakültesi’nde yapılan tedavi sonrasında hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.
Kanlıca Köyü Muhtarı Murat Yılmaz, son yıllarda görülmedik biçimde bastıran ve kısa sürede şiddetlenen yağmur sonrasında köyde 2 evin bazı bölümlerinin yıkılması ardından oturulamaz hale geldiğini, yolların kapandığını ve 2 bin dönüme yakın tarım arazisinin de sular altında kaldığını söyledi.