Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu
Konya şehit ateşiyle yandı
 Hakkari Çukurca’da yol kontrolü yapan askerlere PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen 5 askerden biri olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin’in Konya’da yaşayan ailesinin evinde yas var. 
Hakkari’nin Çukurca ilçesi Taşbaşı Köyü bölgesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerden Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin’in Konya’da yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Şehidin, Konya'nın Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi'nde ikamet eden alisine acı haberi, İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Acı haberin ulaşmasının ardından eve Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Fenalık geçiren anne Yüksel ve baba Mehmet Betin’e sağlık ekipleri müdahale etti. İki yıldır Hakkari'de görev yaptığı öğrenilen şehit Betin'in 3 kardeş olduğu, kardeşlerinden Kamil Betin’in Eskişehir'de Astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit askerin bekar olduğu öğrenildi.
Şehidin naaşının Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Konya’ya gönderileceği belirtildi. 
Konya ikinci kez şehit ateşiyle yandı
Hakkari Çukurca’da teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit düşen Özel Harekatçı Uzman Çavuş Mustafa Tünel’in Konya’nın Seydişehir ilçesindeki baba ocağına ateşi düştü.
Çukurca-Hakkari karayolu Doğanlı bölgesinde teröristlerin, yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu çıkan çatışmada Özel Harekatçı Uzman Çavuş Mustafa Tünel şehit düştü. Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci,Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve İlçe Jandarma Komutanı tarafından gece saatlerinde şehidin Ortakaraören Mahallesi Mazan mevkiinde bulunan baba ocağına acı haber verildi. Haberin verilmesinin ardından evden feryatlar yükselirken Baba Bekir Tünel ve şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi. Hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından şehidin yakınları sakinleştirilmeye çalışılırken, eve ise Türk bayrağı asıldı.
Şehit Uzman Çavuş Tünel’in Seydişehir’e bağlı Ortakaraören Mahallesinde toprağa verileceği öğrenildi. 
Şehit ateşi Çorum’a düştü 
Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Taşbaşı köyü bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz’in Çorum’daki ailesine ulaştı.
Bolu’nun Gerede ilçesinde yaşayan ancak babasını ziyaret etmek için Çorum’a gelen anne Pakize Deniz’e acı haberi, Buharaevler mahallesindeki babasının evine gelen İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.
2014 yılında göreve başlayan şehit Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz’in ilk görev yeri olan Ordu’dan, yaklaşık 15 gün önce Hakkari'ye atandığı öğrenildi. Bolu’da bulunan, şehidin emekli astsubay olan babası Galip Deniz'in de Çorum'a gelmek için yola çıktığı belirtildi. Üç kardeş oldukları öğrenilen Şehir Astsubay Çavuş Deniz’in cenazesinin Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından askeri Çorum’a gönderileceği ve Şehitlikte defnedileceği öğrenildi.