Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen aralarında 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da bulunduğu 13 askerin şehit oldu. Şehit olan 13 askerden 7'si için, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Tören sırada şehidin silah arkadaşları yürekleri dağladı.

7 ŞEHİT MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şırnak'taki hastanede otopsisi tamamlanan Kurmay Albay Gökhan Peker, Jandarma Yüzbaşı Songül Yakut, İstihbarat Binbaşı Koray Onay, Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, Kurmay Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç için 23. Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenlendi.


SİLAH ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişlerinin okunmasının ardından Şırnak Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edildi. Bu sırada şehitlerin yakınları ile silah arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Askerlerden birinin tabutun üzerine kapaklanıp ağladığı görüldü.


TABUTU KİMSEYE BIRAKMADILAR

Silah arkadaşları arkadaşlarının tabutunu da kimseye bırakmadı. Şehitler silah arkadaşlarının omuzlarında memleketlerine uğurlandı.