HAKKARİ'de durdurulmak istenen minibüse ateş açılması sonucu şehit düşen 41 yaşındaki Uzman Çavuş Erhan Yürüdür’ün memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ndeki yakınları acı haber ile yıkıldı.
Hakkari’de merkeze bağlı Üzümcü Köyü yakınlarındaki güvenlik noktasında durdurulmak istenen minibüse ateş açılması sonrası şehit düşen Uzman Çavuş Erhan Yürüdür’ün Erbaa İlçesi'ndeki babasının evine gelen askeri görevliler acı haberi verdi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Serhatlı Sokak'ta 2 katlı evde oturan Mehmet ve Sevim Yürüdür çifti acı haberle yıkıldı. 4 çocuğundan birini kaybeden acılı aile, evlerinin balkonuna Türk Bayrağı astı. Acılı aileyi yakınları teselli etmeye çalışırken anne Sevim Yürüdür gözyaşı döktü. İlçe Kaymakamı Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Ahmet Yenihan evlerinin önünde taziyeleri kabul eden baba Mehmet Yürüdür’e başsağlığı diledi.
YARIN DEFNEDİLECEK
Mehmet Yürüdür, şehit düşen oğlu ve arkadaşlarının yol kontrolünde bir aracı durdurmak istedikleri sırada ateş edildiğini belirterek, "Teröristler mi ne bilmiyoruz. Kader bu" diye konuştu.
Evli ve 2 çocuk babası uzman çavuşun eşi Şengül Yürüdür’ün Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünde sivil memur olduğu ve acı haberi alınca ilçeye gelmek üzere yola çıktığı belirtildi. Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise, uzman çavuş Yürüdür’ün yol kontrolü sırasında şehit düştüğünü, cenazenin yarın helikopter ile önce Tokat'a getirileceğini, daha sonra karayolu ile ilçeye getirilerek toprağa verileceğini dile getirdi.