DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde 1993 yılında, dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın şehit edilmesi ve çıkan olaylarda 16 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma zaman aşımına bir gün kala tamamlandı. Hazırlanan iddianemede, dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile Üsteğmen Tünay Yanardağ hakkında, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ile 24 yıla kadar hapis cezası istendi.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 22 Ekim 1993 tarihinde çıkan olaylarda, dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın şehit edilmiş ve daha sonra ilçede çıkan olaylarda 16 kişi ölmüştü. Olaylara ilişkin soruşturmayı sürdüren faili machul cinayetlere bakan Cumhuriyet Savcısı Osman Coşkun, iddianameyi dün gece tamamlayarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Savcı Coşkun'un iddianamesi, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce bugün kabul edildi.
İddianemede şehit edilen dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, maktül olarak yer aldı. İddianamede, dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile Üsteğmen Tünay Yanardağ hakkında, 'taammüden öldürme', 'halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik', 'cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma' suçlamalarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ile 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

FB(GG/COŞ)