Yaşar KORKUSUZ / KOZAN(ADANA), () - DİYARBAKIR'ın Kayapınar İlçesi'nde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru 42 yaşındaki Osman Bal'ın memleketi Adana'daki baba evine ateş düştü.
Osman Bal'ın şehit olduğu haberini alan Adana'nın Kozan İlçesi'nin Bulduklu Mahallesi'ndeki baba evine Türk Bayrağı asıldı. Şehidin babası 63 yaşındaki Durdu Bal, oğlunun 10 yıldır polis olarak görev yaptığını belirterek, "10 yıldan beri Diyarbakır’da görevliydi. Bir heykelin yıkılmasından sonra yapılan saldırılar sonucu oğlum şehit oldu. Vatan sağ olsun" dedi. 
Anne 61 yaşındaki Hatun Bal ise oğlunu şehit edenlere beddua ederek, "Oğlum çok iyi bir insandı. Diyecek laf bulamıyorum. Allah arkadaşlarını korusun. O hain pusuyu kuranların Allah belalarını versin" diye konuştu.
KIZI: AĞLAMAYACAĞIM
Bir süredir büyükbabasının yanında kalan şehidin 17 yaşındaki kızı Özge Bal da şunları söyledi:
"10 gün önce babam gibi polis memuru olan ve kendisi gibi Diyarbakır’da görev yapan amcam Mutlu Bal'ın düğünü vardı. 10 gün önce bayram olan evimizde bugün yas var. Beni babasız bıraktılar. Allah onları da babasız bıraksın. Ağlamayacağım, onların yüzünü güldürmeyeceğim. Ben babamın kızıyım dimdik ayakta duracağım. Hiç kimse benim ağladığımı göremeyecek. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim. Allah bu acının kat katını onlara yaşatsın. Benim babamı benden aldılar. Allah onların kökünü kurutsun."
EN SON KARDEŞİNİN DÜĞÜNÜ İÇİN GELMİŞ
Şehit polis memuru Osman Bal'ın en son memleketine, kendisi gibi Diyarbakır'da görev yapan polis memuru kardeşi Mutlu Bal'ın düğününe katılmak için geldiği belirtildi. 3 Ağustos'taki düğüne eşi Mikaile ve çocuklarıyla katılıp kardeşiyle karşılıklı oynayan Osman Bal'dan geriye düğünde çekilmiş fotoğrafları kaldı.
TÖRENLE DEFNEDİLECEK
Şehit polis Osman Bal, yarın düzenlenecek olan törenin ardından Bulduklu Mezarlığı'nda defnedilecek.

FOTOĞRAFLI