İZMİR'de, 'TGC Değirmendere' adlı askeri römorkörün rutin bakım alabora olması sonucu yaşanan faciada şehit düşen 10 kişi arasında bulunan er Serdar Baloğlu, bugün doğum yeri olan Balıkesir'in Gönen İlçesi’nde, askeri törenle toprağa verildi. Baloğlu'nun cenaze törenine katılan yaklaşık 6 bin kişi açtıkları dev Türk bayrağı ile yürüdü.
Gönen'de yaşayan Gülname ve Mehmet Baloğlu'nun üç çocuklarından ortancası olan Serdar Baloğlu, babasıyla birlikte bir traktör firmasının servisinde çalışıyordu. "Askerliğimi bir an önce bitireyim" diyen Baloğlu, acemi birliğini İstanbul Sarıyer'de tamamladıktan sonra, usta birliği olan İzmir Tersane Komutanlığı'na teslim oldu. Er Serdar Baloğlu, Mersin bölgesinde görevli olan "TGC Değirmendere" isimli askeri römorkörün bakımı sırasında geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan faciada şehit oldu. İzmir'de dün yapılan askeri törenden sonra doğum yeri olan Balıkesir'in Gönen İlçesi’ne getirilen Şehit Er Serdar Baloğlu bugün askeri tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Henüz beş aylık asker olan Şehit Er Baloğlu için öğle Gönen Çarşı Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Şehit Er Baloğlu'nun annesi Gülname, babası Mehmet, ağabeyi Oğuzhan, kız kardeşi Sıla Baloğlu ile Kaymakamı Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık,Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu ve Bandırma 6. Ana Jet Üsü Komutanı Tuğgeneral Uğur Alkış ile yaklaşık 6 bin kişi katıldı.
Taziyeleri gözyaşları arasında kabul eden Gülname ve Mehmet Baloğlu çiftini yakınları teselli etmeye çalıştı. Tören sonrası Şehit Er Serdar Baloğlu'nun cenazesi omuzlarda taşınırken, törene katılanlar dev Türk bayrağı açıp, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak yürüdü.
Şehit Er Serdar Baloğlu'nun cenazesi daha sonra Gönen Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. EÖ,